Title Image

Viure amb Taitxí

El present Projecte Final de Grau pretén divulgar la filosofia marcial del Taitxí, donant-lo a conèixer, i demostrar que podem adoptar els beneficis i principis d’aquest art mil·lenari en el nostre dia a dia, tant pel que fa a la pràctica i tècnica dels moviments, com per la seva vessant més filosòfica, que ens aportarà uns beneficis a nivell físic, mental, emocional i espiritual. El resultat final serà la consecució d’un equilibri constant entre el cost, la ment i l’esperit gràcies a la interiorització dels valors, moviments i principis del Taitxí, que ens permetrà aconseguir un benestar personal per afrontar les diferents situacions de la nostra vida moderna.

Els diferents elements que formen aquest projecte són la base per aconseguir aquest objectiu. El treball consta d’una publicació il·lustrada on s’expliquen de manera metafòrica els valors marcials a través de proverbis xinesos; d’una app que guia, ensenya i recorda a l’usuari com ha de viure segons el Taitxí; i, per últim, d’un uniforme de Taitxí on es visualitzen els meridians per ensenyar els beneficis interns de la pràctica d’aquest art marcial.

Estem davant d’un projecte on el blau i el vermell són els colors predominants, juntament amb el blanc, ja que aquests van ser els colors del primer símbol yin yang que es va crear. D’aquesta manera, el blau i el vermell ens ajuden a tornar a l’inici de la creació del Taitxí i al seu símbol, de la manera que comencem a aplicar la filosofia del Taitxí en el nostre dia a dia.

La metodologia utilitzada per a desenvolupar aquest treball es centra en la filosofia i els moviments del Taitxí, posant a prova els valors i la moralitat marcial, i els moviments en relació a les nostres accions més quotidianes. S’aplica mitjançant la millora de la tècnica dels moviments primaris, directament relacionats amb les bases pròpies del Taitxí, i donant-li valor a l’experiència corporal per modificar-les i establir-les a la rutina diària.

PARAULES CLAU: Taitxí, art marcial, moralitat marcial, valors, filosofia de vida, moviments primaris, yin yang, meridians, pràctica del Taitxí, moviments de Taitxí, disseny, disseny i Taitxí, mindfulness, consciència plena, aplicació.

Date: